"You've got to ask yourself one question: 'Do I feel lucky?' Well, do ya, punk?"
- Dirty Harry
 
Kommende film
200% ulv

Spilletider:
lørdag 15. mar. 15:00
søndag 16. mar. 15:00


Der er dobbelt op på de hylemorsomme løjer, når varulven Freddy er tilbage i 200 % ULV

Den modige puddelhund Freddy har alt, hvad der skal til for at blive leder af sin varulve-flok - undtagen respekt. Hvis han nu bare var mere… ulveagtig. Men da hans ønske om at blive forvandlet til en varulv giver bagslag og efterlader en drilsk måneånd på Jorden, er det nu op til Freddy at genoprette den komiske balance, inden Jorden og Månen støder sammen! Ups! En ting er helt sikkert - Freddy vil aldrig igen undervurdere det at være puddel!


Læs mere


Marked men

Spilletider:
lørdag 15. mar. 19:30
søndag 16. mar. 19:30


Den gode pige Shaw har været forelsket i tatovøren Rule, siden hun så ham første gang, men Rule ser ikke hende som et godt match. Efter en mindeværdig aften fuld af drinks og hemmeligheder ændrer alt sig, og nu må de finde ud af hvordan de kan være sammen uden at ødelægge deres kærlighed – eller hinanden.

Læs mere


Bridget Jones - vild med ham

Spilletider:
tirsdag 18. mar. 19:30
onsdag 19. mar. 19:30


Renée Zellweger, som to gange har vundet en Oscar®, vender tilbage til rollen, der skabte en ny, romantisk heltinde, en kvinde, hvis uforlignelige tilgang til livet og kærligheden omdefinerede en hel filmgenre.

”Bridget Jones’ Dagbog”, Helen Fieldings fortælling om singlekvinden Bridget Jones’ kærlighedskvaler, blev en global bestseller og et kæmpehit i biografer over hele verden, da bogen blev filmatiseret.

Bridgets særlig evne til at triumfere på trods af modgang førte til, at hun endelig giftede sig med topadvokaten Mark Darcy og blev mor til deres lille dreng, Billy.

I “Bridget Jones – Vild med ham” har Bridget været enke i de fire år, der er gået, siden
Mark blev dræbt på en humanitær mission i Sudan. Hun er nu enlig mor til den 9-årige Billy og den 4-årige Mabel og sidder fast i en tilstand af følelsesmæssig limbo og opdrager børnene med hjælp fra sine loyale venner og endda sin tidligere elsker, Daniel Cleaver (Hugh Grant).

Bridget føler sig presset af sin ”familie”, Shazzer, Jude og Tom, arbejdskollegaen Miranda, sin mor og gynækologen Dr. Rawlings (Oscar®-vinder Emma Thompson), til at gå nye veje for at finde kærligheden igen. Hun prøver endda lykken med dating-apps med det resultat, at en ihærdig, yngre fyr (Leo Woodall fra ”White Lotus”) begynder at forfølge hende.

Bridget jonglerer nu både arbejde, hjem og romantik, for slet ikke at tale om mødrene på børnenes skole, som er hurtige til at sende dømmende blikke i hendes retning. Hun bekymrer sig om sønnen Billy, som kæmper med sin fars fravær, og hun kaster sig ud i en række akavede situationer med sin søns meget rationelle lærer (Oscar®-nominerede Chiwetel Ejiofor).


Læs mere


Under stjernerne på himlen

Spilletider:
torsdag 20. mar. 19:30
fredag 21. mar. 19:30
lørdag 22. mar. 19:30
søndag 23. mar. 14:00
søndag 23. mar. 19:30
onsdag 26. mar. 14:00
onsdag 26. mar. 19:30
torsdag 27. mar. 19:30
fredag 28. mar. 19:30
lørdag 29. mar. 19:30
søndag 30. mar. 19:30
tirsdag 1. apr. 19:30
onsdag 2. apr. 19:30


UNDER STJERNERNE PÅ HIMLEN er et portræt af en af dansk popkulturs største stjerner: Tommy Seebach. Et rørende og livsbekræftende drama om en mand, der indædt kæmper for at forblive på toppen. Det er samtidig en familiehistorie om en far, hvis konstante higen efter anerkendelse spænder ben for hans store kærlighed til sin familie. UNDER STJERNERNE PÅ HIMLEN er en fortælling om en livskunstner, en entertainer og en stor personlighed, som på sin egen skæve og på mange måder unikt danske facon blev det popmusikalske samlingspunkt for en hel generation. Ligesom hans søn Rasmus Seebach er blevet det for den næste.

Læs mere


Foredrag: Den meningsfulde hjerne

Spilletider:
tirsdag 25. mar. 19:00


Foredraget livestreames fra Aarhus Universitet.
Foredraget er gratis, men ved reservation opkræves 5 kr i gebyr per reservation.

På tværs af alle kulturer giver musik og dans velvære, glæde og hjælper sociale relationer. Forskningen har også givet ny indsigt i hvordan musik, meditation og psykedeliske stoffer er orkestreret i hjernen og ikke alene kan føre til forventningsglæde og nydelse, men også til meningsfylde. Mere generelt er vores forventninger og forudsigelser væsentlige elementer til at give mening med livet. I flygtige øjeblikke kan det føre til nydelse, men på længere sigt kan det hjælpe med at fylde vores tilværelse med meningsfuldhed, retning og formål.

Du vil i dette foredrag høre om hvordan de nyeste forskningsresultater fra computermodellering af hjerneskanninger, som måler aktiviteten i levende menneskehjerner, hjælper med at afdække hvilken betydning mange nydelser som fx natur, mad, babyer, musik, meditation og psykedeliske stoffer har for vores livskvalitet. Hvordan kan denne tværfaglige hjerneforskning bidrage til at forbedre vores liv?

Hør også om hvordan fx mad, sex og sociale relationer fører til en cyklus af begær og nydelse – og hvordan det bryder sammen i lidelser som depression, kronisk smerte og PTSD.


Læs mere


Foredrag: På tur i Mælkevejen igennem rum og tid

Spilletider:
tirsdag 8. apr. 19:00


Foredraget livestreames fra Aarhus Universitet.
Foredraget er gratis, men ved reservation opkræves 5 kr i gebyr per reservation.

Måske har du en aften stået under stjernerne og spekuleret over hvordan Universet hænger sammen – og hvordan det ville se ud hvis du kunne hoppe op på en fjern stjerne og kigge ned mod Jorden? I dette foredrag vil du blive lidt klogere på netop det; vores plads i Universet. Forelæserne tager dig med på en tur rundt i vores egen galakse, Mælkevejen, som, foruden milliarder af stjerner, består af blandt andet gas- og støvskyer, exoplaneter og et kæmpe sort hul i centrum.

Du vil høre om Mælkevejens oprindelse og dens fortsatte udvikling i dag – og dykke ned i dens spiralarme, stjernehobe og gådefulde centrum. Ved hjælp af rumteleskoper som Hubble, Gaia og James Webb afsløres Mælkevejens detaljer gennem spektre, billeder og præcise målinger af stjernetemperaturer og bevægelser.

Foredraget vil også give dig indsigt i den astrofysiske forskning ved Aarhus Universitet og stille skarpt på nogle af de store spørgsmål om vores galakse som vi endnu mangler at få svar på.


Læs mere


Foredrag: Dybhavet - nyt fra en ukendt verden

Spilletider:
tirsdag 29. apr. 19:00


Dybhavet dækker mere end halvdelen af Jordens areal og det meste er uudforsket. Dels er det meget vanskeligt at fortage målinger og indsamle materiale på havets største dybder, dels har man tidligere fejlagtigt troet at processerne i dybhavet ikke er vigtige for livsforholdene på Jorden.

De dybeste dele af oceanerne, fra 6 til 11 kilometers havdybde, kaldes 'den hadale zone' – efter dødsriget Hades. Zonen indbefatter bl.a. 27 enorme grave der strækker sig tusinder af kilometer langs kontinenternes, geologisk ustabile, rand – der hvor havbundsplader og kontinentalplader støder sammen.

Den nyeste forskning viser overraskende at disse grave er ”oaser” for livet i dybhavet. Omsætningen af organisk materiale er meget høj og man opdager hele tiden ukendte organismer der er tilpasset det ekstreme tryk i gravene. Ved hjælp af avancerede robotter med videnskabeligt udstyr, der kan operere under det ekstreme tryk, er forskerne nu ved at aflure dybhavets hemmeligheder.

Under havbundens overflade i dybhavet lever der ingen dyr – det er mikroorganismernes verden. De lever af døde alger og dyr fra vandsøjlen hvis organiske rester begraves dybt ned i havbunden. Det organiske stof slipper aldrig op, men efter millioner af år omsættes det ekstremt langsomt. Livet foregår her i slowmotion hvor bakterierne har generationstider op til tusinder af år. Selv om der til sidst kun er en lille brøkdel af det begravede organiske materiale tilbage, er denne rest en forudsætning for at der er ilt i atmosfæren så vi og andre dyr kan ånde.

På ekspeditioner med skibe studerer forskerne livet på store dybder med lange bor som kan tage prøver mange hundrede meter nede i havbunden. Selv en kilometer nede i havbunden i den japanske Nankai Grav, hvor temperaturen når over 100°C, trives spændende samfund af mikroorganismer. I den danske havbund i Østersøen har en videnskabelig boreekspedition fundet rige bakteriesamfund, som har levet her siden istiden.


Læs mere


Foredrag: Vil resistente bakterier slå os ihjel?

Spilletider:
tirsdag 6. maj. 19:00


I starten af 1900-tallet kunne det være dødeligt hvis du fik den mindste skramme og såret blev inficeret med bakterier. Dengang havde vi nemlig ingen effektive midler til at behandle infektioner. Men i 1928 gjorde bakteriologen Alexander Fleming den skelsættende opdagelse af penicillin. Dette blev startskuddet for jagten på naturens egne stoffer, der kan slå bakterier ihjel – lægemidler der i dag kendes som antibiotika.

Indførelsen af antibiotika er et af de største fremskridt i moderne lægevidenskab. Det har betydet, at vi i dag kan behandle de fleste almindelige infektioner, som lunge- og blærebetændelse, og på hospitalerne kan vi udføre store kirurgiske indgreb, organtransplantationer og kræftbehandlinger, hvor adgangen til antibiotika er en nødvendighed.

I dette foredrag vil molekylærbiolog Ditlev E. Brodersen og læge og mikrobiolog Hans Jørn Kolmos fortælle om bakterier og antibiotika. Hør om hvordan de små encellede organismer, bakterierne, ser ud indeni og udenpå, da det netop er deres opbygning, der er grunden til at antibiotika kan slå bakterierne ihjel uden at gøre større skade på os selv. Hør også om de forskellige typer af antibiotika og hvordan de virker.

Bakterierne lærer hurtigt at udvikle resistens, hvis antibiotikaforbruget bliver for stort, og de kan endda overføre denne resistens imellem sig. Verden over er de resistente bakterier på fremmarch, og samtidig er udviklingen af nye antibiotika gået i stå – dette kan få store konsekvenser for fremtidens sundhedsvæsen. En dyster prognose siger, at der i 2050 vil dø lige så mange mennesker af resistente bakterier som af kræft, hvis ikke vi for alvor gør noget ved problemet.

Vi ved i princippet godt, hvad der skal gøres: Vi skal begrænse og målrette antibiotikaforbruget i sundhedsvæsenet og i den industrielle husdyrproduktion, vi skal forbedre hygiejnen, og vi skal vi udvikle nye antibiotika og metoder til at behandle infektioner. Hør om den nyeste forskning inden for bakteriernes eget immunforsvar, og hvordan det i fremtiden vil kunne bruges imod dem som et nyt våben i kampen mod de dødelige infektioner.


Læs mere


Thomas Hartmann - Når det så er sagt…

Spilletider:
torsdag 11. sep. 18:30


“Når det så er sagt…” er titlen på Thomas Hartmanns niende one-man show.

Han er nu i midten af halvtredserne, og har indset hvorfor man sjældent ser sig selv som gammel… fordi man hele tiden er den nyeste version af sig selv. Men er Hartmann, efter egen vurdering, den bedste version af sig selv? Spoiler alert: Svaret er et rungende nej!

I showet bliver der reflekteret over menneskets, og i særdeleshed Thomas’ egen, fejlbarlighed. Fejl, vi kan vælge enten at rette op på eller leve med, men som vi i alle tilfælde er bedst tjent med at grine af.

Ville livet være bedre, hvis man havde et manuskript, eller er det godt, at vi oftest er tvunget til at improvisere? Er ærlighed overvurderet? Hvorfor er sociale medier så asociale? Hvor gammel burde man være før man får lov at blive læge? Disse spørgsmål, og mange andre, bliver vendt i det nyeste show af den nyeste version af en af branchens ældste mænd. Man bliver muligvis ikke klogere af at se det… men man bliver helt sikkert underholdt.

“Når det så er sagt…” rammer landevejen i marts 2025.


Læs mere


 
Dine billetter
Gavekort
Giv en på opleveren...

Et gavekort til biografen skaber glæde for alle, om de er til gys, sjov eller eventyr!

Køb gavekort her
Nyhedsbrev
Vil du gerne modtage et nyhedsbrev fra Brørup Bio?
Indtast din email og du vil ca. én gang om ugen modtage nyheder om kommende film og arrangementer på mail.

Vores nyhedsbrev er pt. ude af drift. da vi arbejder på en ny hjemmeside.
Bliv medlem
Vil du gerne være med til at støtte Brørup Bio, så bliv medlem af foreningen "Brørup Bios Venner"
Læs mere om foreningen her og blive medlem.
Sponsor
Brørup Bio er blevet digitaliseret, og en stor tak skal lyde til sponsorerne.
Vi har dog stadig en del forbedringer at lave, som også koster penge.
Vi har derfor valgt at holde sponsor tilmelding åben, så hvis I ikke nåede med første gang, har I muligheden nu.

Klik her for mere info

Se liste over sponsorer
Digitaliserings aktier
De senest udtrukne vindere i aktie udtrækningen er:

Juni 2017:
10 – Verner Storm
37 – Malene Christensen
88 – Niels Chr. Madsen
131 – Egon Fræhr

Se alle de udtrukne her.
Facebook
Brørup Bio kan findes på Facebook her: Facebook
Fødevarekontrol
Seneste smiley: Smiley Se hele kontrolrapporten.
 
Brørup Bio - Nørregade 22 - 6650 Brørup - Tlf. 75 38 43 44
Biografen har åben fra en time før en forestilling - Billetter kan bestilles på telefon i biografens åbningstid.