"You've got to ask yourself one question: 'Do I feel lucky?' Well, do ya, punk?"
- Dirty Harry
 
Kommende film
It ends with us

Spilletider:
lørdag 7. sep. 19:30
søndag 8. sep. 19:30
tirsdag 10. sep. 19:30
onsdag 11. sep. 19:30


Lily Bloom (Blake Lively) har ikke altid haft det let, men nu ser alt lysere ud. Hun er klar til at starte sit nye liv i Bosten og realisere sin livslange drøm om at få sin egen blomsterbutik. Helt tilfældigt møder hun den meget charmerende neurokirurg Ryle (Justin Baldoni), der fuldstændig slår benene væk under hende. De forelsker sig dybt, men der er også sider i deres forhold, som skaber udfordringer. Da Lilys første kærlighed, Atlas (Brandon Sklenar), pludselig kommer ind i hendes liv igen, ændres hendes forhold til Ryle, og Lily indser, at hun må lære at stole på egen styrke for at træffe et umuligt valg for sin fremtid...

Læs mere


One life

Spilletider:
onsdag 11. sep. 14:00


ONE LIFE fortæller den inspirerende og sande historie om Sir Nicholas ’Nicky’ Winton, hvis bestræbelser på tærsklen til anden verdenskrig reddede mere end 600 børn fra deres undergang i hænderne på nasisterne. Nicky betragtede ikke sig selv, som en humanitære, men som bankmand. Men da han besøgte et nyligt besat Prag i 1938 og så tilstanden for de flygtende jøder, gjorder han, hvad han mente var det eneste rigtige at gøre – det som enhver ville gøre – og dedikerede sig til sagen. Krigen nærmede sig, og det var et kapløb med tiden. Hvor mange børn kunne han nå at befri før det blev for sent? 50 år senere i 1988 bliver Nicky stadig hjemsøgt af de børns skæbne, som han ikke var i stand til at hjælpe. Ikke før han på direkte tv blev overrasket af de overlevende, kunne han acceptere, at når man står over for så ødelæggende grusomheder, er det en sejr blot at redde ét liv. Samtidig blev den britiske offentlighed også bekendt med sandheden om deres helt gemt iblandt dem. James Hawes har før siddet i instruktørstolen på en lang række prisvindende tv-serier og film, som Black Mirror, Enid og The Challenger Disater og har nu samlet et stjernespækket cast til filmen One Life. Rollelisten indbefatter bl.a. Anthony Hopkins, hvis imponerende karriere har budt på ikoniske roller bl.a. i filmene Ondskabens øjne, Two Popes, Resten Af Dagen, The Father og mange flere. Både Ondskabens Øjne og The Farther indkasserede Hopkins en Oscarstatuette for Bedste Mandlige Hovedrolle. Derudover er den engelske, prisvindende skuespiller Helena Bonham Carter også at finde på rollelisten. Helena Bonham Carter er især kendt for sin rolle som heksen Bellatrix Lestrange i Harry Potter-serien. Hendes andre film inkluderer bl.a. Fight Club, Kongen Store Tale og Alice I Eventyrland. Jonathan Pryce (The Two Popes, Tomorrow Never Dies, The Crown) slutter sig til rollelisten, og er igen klar til det store lærred med Hopkins.

Læs mere


Beetlejuice Beetlejuice

Spilletider:
torsdag 12. sep. 19:30
lørdag 14. sep. 19:30
søndag 15. sep. 19:30
tirsdag 17. sep. 19:30
onsdag 18. sep. 19:30


Beetlejuice er tilbage! Efter en uventet familietragedie vender tre generationer af Deetz-familien hjem til Winter River. Stadig hjemsøgt af Beetlejuice bliver Lydias liv vendt på hovedet, da hendes oprørske teenagedatter, Astrid, opdager den mystiske model af byen på loftet, og portalen til Efterlivet åbnes ved et uheld. Med problemer under opsejling i begge riger, er det kun et spørgsmål om tid, før nogen siger Beetlejuices navn tre gange, og den drilske dæmon vender tilbage for at udløse sit helt eget kaos.

Læs mere


The Texas Chain Saw Massacre (1974)

Spilletider:
fredag 13. sep. 19:30


Den originale gyser-klassiker fejrer 50-års jubilæum på det store lærred i en lækker nyrestaureret version!
Fem venner er på vej gennem Texas via små støvede landeveje. Undervejs støder de på en mystisk blaffer, der går amok med en kniv, og kort tid efter bliver de nødt til at stoppe for at tanke. Men de befinder sig ved at faldefærdigt hus, der viser sig at være tilholdssted for den groteske Leatherface og hans psykopatiske kannibal-familie. En efter en bliver de fem venner fanget og myrdet på brutal vis. Kan nogle af dem undslippe motorsaven?

Den er blevet kaldt ‘verdenshistoriens mest hadede film’ og blev krævet totalt forbudt, da den kom i 1974 på grund af sin kontroversielle historie inspireret af den rigtige seriemorder Ed Gein. Men The Texas Chain Saw Massacre blev en kommerciel kæmpesucces og indspillede mere end 350 millioner kroner – 700 gange sit budget. I dag er det én af filmhistoriens største og mest skræmmende horrorfilm.


Læs mere


Cinemateket præsenterer : Zappa

Spilletider:
søndag 15. sep. 15:00


Bille Augusts ungdomsfilmklassiker med forlæg af Bjarne Reuter udspiller sig i Brønshøj omkring 1960. Hovedpersonerne er tre drenge i 15-års-alderen.
Bjørn, Mulle og Sten går i samme klasse, men er forskellige, kommer fra vidt forskellige miljøer og repræsenterer således et tværsnit af det klassedelte samfund i en brydningstid midt i det 20. århundrede. Den intelligente, men spolerede og følelseskolde Sten lokker de to kammerater ud i kriminalitet, som eskalerer i voldelige handlinger. Og da Bjørn og Mulle omsider gør oprør mod ham, bliver det skæbnesvangert på flere niveauer. Filmen rammer formfuldendt en tone mellem alvor, humor og melankoli, der på samme tid ”varmer om hjertet og kilder smilebåndet”, som Morten Piil så udtryksfuldt skriver i Gyldendals Filmguide.


Læs mere


Vogter

Spilletider:
torsdag 19. sep. 19:30
fredag 20. sep. 19:30
lørdag 21. sep. 19:30
søndag 22. sep. 19:30
mandag 23. sep. 19:30
onsdag 25. sep. 19:30


Den idealistiske fængselsbetjent Eva bliver fanget i sit livs dilemma, da manden, der er dømt for mordet på hendes søn, anbringes i det fængsel, hvor hun arbejder. Uden at afsløre sin hemmelighed beder Eva om at blive flyttet til den unge mands afdeling - den hårdeste og mest voldelige i fængslet. Her starter et nervepirrende drama, hvor Evas retsfølelse sætter både hendes moral og fremtid på spil.

Læs mere


Foredrag: Spejlbilleder og molekyler

Spilletider:
tirsdag 24. sep. 19:00


Foredraget livestreames fra Aarhus Universitet.
Foredraget er gratis, men ved reservation opkræves 5 kr i gebyr per reservation.

Dine to hænder er ikke ens: den ene hånd er et spejlbillede af den anden. På samme måde er det med en række vitale molekyler inden i os og omkring os – livets molekyler. De består af samme slags atomer, men er spejlbilleder af hinanden. Forunderligt nok er det ofte kun den ene af de to spejlbillede-versioner af disse molekyler der forekommer i os mennesker.

Ligesom kun højre hånd passer i en højre-handske, er det med spejlbillede-molekyler og receptorer for kroppens sanser: fx har molekylet, som passer i vores receptor for duften af jordbær, en spejlbillede-version – og dét molekyle sanser vi som duften af basilikum.

For andre molekyler kan den ene spejlbillede-version være vital for os, mens den anden version kan være giftig eller ligefrem dødelig.
Derfor er den rumlige opbygning af fx et lægemiddel ofte af afgørende betydning for dets biologiske og derigennem helbredsmæssige effekt. Under foredraget vil du høre eksempler på hvordan Aarhus-forskere har bidraget til udvikling af nye lægemidler pga. deres ekspertise i molekyler og deres spejlbilleder og hvordan denne nye forskning kan bidrage til en mere bæredygtig fremstilling af lægemidler.

Du vil også høre om hvordan spejlbillede-molekyler påvirker vores liv og omgivende samfund.


Læs mere


Lee

Spilletider:
torsdag 26. sep. 19:30
fredag 27. sep. 19:30
søndag 29. sep. 19:30
onsdag 2. okt. 19:30
torsdag 3. okt. 19:30
fredag 4. okt. 19:30
lørdag 5. okt. 19:30
søndag 6. okt. 19:30
tirsdag 8. okt. 19:30
onsdag 9. okt. 19:30


Tidligere supermodel Lee Miller kaster sig frygtløst ind i Anden Verdenskrigs kaos og rejser til frontlinjen som krigskorrespondent for Vogue. Med et kamera i hånden og en mission om at afsløre Nazitysklands skjulte sandheder, trodser hun farerne og de fordomme, der følger med at være kvinde i en mandsdomineret verden. Hendes arbejde resulterer i nogle af de mest ikoniske billeder, der fanger krigens barske virkelighed. Kate Winslet stråler i rollen som den legendariske krigsfotograf Elizabeth 'Lee' Miller, og hun får fornemt selskab af bl.a. Marion Cotillard (Inception), Josh O'Connor (The Crown) og svenske Alexander Skarsgård (The Northman).

Læs mere


Die Herren - Live i Brørup Bio 2024

Spilletider:
lørdag 28. sep. 20:00


Den bedste U2-koncert skal altid spilles NU!
En koncert skal aldrig bare overståes, være ligegyldig eller uengageret.
En koncert er én sang - et langt musikalsk forløb.
Alt på scenen skal være musik!
En pause skal være musik – et instrumentskifte skal være musik – selv måden hvorved du drikker vand eller tørrer sved af panden på - skal være musik.

Die Herren har siden 1991 snart brugt mere end 30 år i selskab med U2´s fantastiske sange, og haft det overordnede mål at gøre alt på scenen til musik, så den smitter af hele vejen ned til bageste publikumsrække.
U2 har skabt nogle imponerende sange, som egner sig perfekt live.
De flytter luft, rykker kroppe og trænger ind og gør en forskel.

Die Herren har taget de store hits til sig, og gjort dem til deres egne, uden at de mister den ånd og sjæl hvormed U2 skabte dem.
U2 de Force bliver de største sange:
One, With or Without Your, Sunday Bloody Sunday, Vertigo, I Still Haven’t Found What I´m Looking For, Where the Streets Have No Name og alle de andre hits, som du kender dem. Leveret med den velkendte Die Herren-tvist af humor, nærvær og intensitet, som kun de kan, efter mere end 2000 koncerter.

U2 de Force skal ikke bare overstås eller være ligegyldig og uengageret.
Den dag Die Herrens koncerter bliver det – er det tid til at stoppe.
Det er vores garanti.


Læs mere


Foredrag: Jordens forhistoriske klimakatastrofer

Spilletider:
tirsdag 1. okt. 19:00


Foredraget livestreames fra Aarhus Universitet.
Foredraget er gratis, men ved reservation opkræves 5 kr i gebyr per reservation.

Igennem Jordens 4,6 mia. års historie har klimaet ændret sig mange gange – fra ekstreme kuldeperioder hvor Jorden var dækket af is og sne til globale hedebølger med skove og krokodille-lignende dyr i Arktis. Variationer i drivhuseffekten har spillet en nøglerolle hele vejen igennem, men hvad styrede drivhuseffekten før vi mennesker kom til, og hvad kan vi lære af det?

Én af Jordens unikke egenskaber er at dens yderste lag er brudt op i store plader som kan bevæge sig, kaldet pladetektonik. Når de tektoniske plader bevæger sig, kan det resultere i perioder med mange vulkanudbrud som tilfører CO2 til atmosfæren. Ligeledes kan bevægelse i de tektoniske plader også resultere i perioder med meget bjergkædedannelse som fjerner CO2 fra atmosfæren ved at omdanne CO2 til mineraler som bindes i jordlagene. Jordens pladetektonik har altså en tydelig indvirkning på vores klima via dens påvirkning på kulstof, C, et yderst vigtigt grundstof. Kulstof indgår i alle organiske forbindelser og har en helt essentiel rolle for livet på Jorden. Ud over at spille en rolle i biologiske processer på Jordens overflade er kulstof også en vigtig del af de geologiske processer dybt nede i jorden hvor man finder både olie, gas og mineraler. Udvekslingen af kulstof mellem atmosfæren, de biologiske processer på planetens overflade og de geologiske processer dybt nede i jorden kaldes for Jordens kulstofkredsløb.

Kom og hør om Jordens klimahistorie, kulstofkredsløbet og menneskers indflydelse på det. Du vil i foredraget også høre mere om omdannelse af CO2 til mineraler og hvordan forskerne vil udnytte Jordens geologiske lag til aktivt at fjerne CO2 fra atmosfæren. Jorden har en 4,6 mia. år lang klimahistorie – hvad kan vi lære af fortiden og hvor er vi på vej hen?


Læs mere


Foredrag: Teleskopet - vores øje til universet

Spilletider:
tirsdag 22. okt. 19:00


Foredraget livestreames fra Aarhus Universitet.
Foredraget er gratis, men ved reservation opkræves 5 kr i gebyr per reservation.

Menneskets syn på universet blev ændret for altid, da den italienske fysiker og astronom Galileo Galilei for godt 400 år siden rettede en primitiv kikkert mod nattehimlen. For han så detaljer på himlen, som intet øje før havde set. Siden da har udviklingen af astronomiske teleskoper til stadighed flyttet grænsen for vores erkendelse af universet.

Teleskoperne giver os ikke bare flotte billeder. Ved at analysere det lys som forskellige teleskoper indfanger kan vi også få viden om bl.a. big bang og universets udvidelse, om galaksers rotation, om stjerners grundstofindhold, temperatur og opbygning – og om de har exoplaneter omkring sig.

Hør videnskabshistoriker Hans Buhl og astrofysiker Hans Kjeldsen fortælle om kikkertens udvikling, og hvordan den virker. De giver også eksempler på nogle af de fascinerende objekter og fænomener i universet, som vi kan se takket være vor tids avancerede teleskoper, både jordbaserede kæmpeteleskoper og James Webb-rumteleskopet.

I foredraget får du altså ikke kun historien om kikkerten men også fortællingen om hvordan den har hjulpet os til vores nuværende forståelse af universet.


Læs mere


Cinemateket præsenterer : Rumrejsen år 2001

Spilletider:
lørdag 2. nov. 15:00


Med sin storslåede billed- og lydside er Stanley Kubricks ‘Rumrejsen år 2001’ en milepæl inden for science fiction-genren. Og ikke mindst er den en af de mest langtidsholdbare refleksioner over menneskets position på Jorden og i universet.
’2001’ starter i forhistorisk tid, hvor abemennesket forvandles til intelligensvæsen, og umiddelbart herefter følger et af filmhistoriens mest berømte filmklip: Sejrsberuset over sin nyvundne overlegenhed slynger aben en knogle mod himlen. Fra knoglen bliver der klippet direkte til et rumskib i glideflugt mod månen. Hvilken retning tager evolutionen herfra? Kubrick skabte filmens banebrydende special effects i et samarbejde med effektpionéren Douglas Trumbull. Dét samarbejde indbragte en Oscar. Og sjældent er Johann Strauss’ perlende valsemusik blevet brugt mere effektivt. Ja, Kubricks klassiker vedbliver på alle planer med at vække be- og forundring. Filmen vises med pause midtvejs.


Læs mere


Foredrag: Tal, tilfældigheder og tipping points

Spilletider:
tirsdag 5. nov. 19:00


Foredraget livestreames fra Aarhus Universitet.
Foredraget er gratis, men ved reservation opkræves 5 kr i gebyr per reservation.

Når salget af cykelhjelme stiger er der flere cykelulykker. Ergo er det farligt at køre med cykelhjelm! Eller er det nu også det? Måske bliver der solgt flere cykelhjelme fordi det er blevet farligere at cykle i trafikken? Men er det nu også rigtigt? Måske bliver der bare solgt flere hjelme og der er flere ulykker fordi der er flere der cykler? En sammenhæng betyder ikke, at der også er en årsagssammenhæng. Statistik kan nemt misbruges og fejltolkes, men statistik har spillet og spiller også en meget vigtig rolle i at forstå og afdække hvordan verden hænger sammen. Mange videnskabelige opdagelser er først blevet gjort udelukkende ved at undersøge statistiske sammenhænge – og først senere er de underliggende årsager blevet opdaget og forstået.

Kom og hør professor i statistik Susanne Ditlevsen fortælle om statistikkens heldige og mindre heldige historier – fra sømænd med skørbug, til børnedødelighed på fødselsklinikker, en teknisk fejl i en rumfærge der havde fatale konsekvenser og mulig racisme i amerikansk politi.

I foredraget vil du også dykke ned i Susannes egen forskning – fx om matematikken bag ‘tipping points’ og hvordan man vha. statistik kan forudsige sandsynligheden for at Europas varme havstrøm vil kollapse i dette århundrede.


Læs mere


Foredrag: Fortidens og fremtidens vilde natur

Spilletider:
tirsdag 12. nov. 19:00


Foredraget livestreames fra Aarhus Universitet.
Foredraget er gratis, men ved reservation opkræves 5 kr i gebyr per reservation.

I disse år er mange dyre-, plante- og svampearter i massiv tilbagegang eller allerede uddøde – både i Danmark og i mange andre lande. Men hvornår begyndte nedgangen og hvad er årsagerne? Hvordan kunne mange planter og sommerfugle alligevel finde levesteder i middelalderens danske kulturlandskab – fx side om side med landbruget? Truslerne mod den vilde natur er menneskeskabte, men vi mennesker har også nøglen til at vende tilbagegangen til fremgang.

I aftenens foredrag vil du høre tre eksperter fortælle om årsagerne til den vilde naturs tilbagegang og om mulighederne for at vende udviklingen:
• Rasmus Ejrnæs, professor i biodiversitet, vil tage dig med tilbage til vores dybe forhistorie til en tid hvor planeten endnu myldrede med store eksotiske dyr – blandt andet huleløver.
• Hans Henrik Bruun, professor i økologi, vil være din guide på en tidsrejse gennem det historiske landskab, som var domineret af blomster- og insektrige enge og overdrev med bredkronede træer, og gennem 1800-tallets industrialisering af landbrug og skovbrug.
• Anne Eskildsen, ph.d. i biologi og naturrådgiver, vil tage dig helt frem til nutiden, hvor biodiversiteten er presset, men hvor flere aktører melder sig på banen i kampen om at skabe bedre forhold for den vilde natur i Danmark. Hør Anne fortælle om en række naturforbedrende projekter der allerede er søsat eller planlagt rundt om i Danmark – både initiativer hos private borgere, hos myndighederne og hos store og små erhvervsvirksomheder.

Du vil i foredraget få indsigt i naturens spilleregler – herunder de naturlige økosystemer i Danmark – da det at kende naturens spilleregler er en del af løsningen som vil for alvor give plads til de truede arter.


Læs mere


Foredrag: Videnskaben bag øl

Spilletider:
tirsdag 19. nov. 19:00


Foredraget livestreames fra Aarhus Universitet.

Hos Carlsberg brygger de ikke kun øl – deres traditionsrige forskningslaboratorium har gennem årene udviklet viden og nye teknikker som også har forbedret produktionen af øl. Carlsberg Laboratorium har desuden bidraget til den grundlæggende naturvidenskab da forskere på laboratoriet har gjort flere store videnskabelige opdagelser – fx rendyrkningen af gær, udviklingen af pH-skalaen og den klik-kemi som Morten Meldal fik Nobelprisen for i 2022.

Der ligger en masse videnskab til grund for det gode øl, og i dette foredrag kan du dykke med ned i forskningen i og udviklingen af de ingredienser som bruges til ølproduktionen. Hør lederen af Carlsberg Laboratorium, Birgitte Skadhauge, og laboratoriets brygmester, Erik Lund, fortælle om forædling af byg og humle og hvordan man dyrker dem bæredygtigt.

Du vil også høre om hvordan spiring af byg – dvs. maltning – kan give forskellige malttyper med forskellig smag. I Carlsberg Laboratorium arbejder de også på udviklingen af nye typer af gær som ikke danner alkohol, men stadig gærer. Disse nye gærtyper kan bruges til produktion af alkoholfrit øl uden at skulle anvende forskellige efterbehandlinger der kan påvirke smagen af øllet.

I foredraget vil du derudover få indsigt i den nyeste banebrydende teknologi inden for klimatolerante fødevarer. Teknologien bruges til at finde nye forbedrede egenskaber i planter som kan øge deres kvalitet eller udbytte under forskellige klimatiske forhold. Det er ikke kun forskning i nutidens planter der kan hjælpe med klimatilpasningen af fødevarer: hør om fundet af 2 mio. år gammelt DNA fra planter og træer i Nordgrønland som kan give indblik i hvordan fortidens planter tilpassede sig deres skiftende klima.

Under foredraget får du serveret små smagsprøver på fem udvalgte øltyper. Du smager dem én efter én efterhånden som de gennemgås i foredraget.


Læs mere


Dust ’N’ Bones - Live i Brørup Bio 2025

Spilletider:
lørdag 1. mar. 20:00


Dust N’ Bones er – måske – Danmarks bedste og autentiske svar på Guns N’ Roses. De ligner ikke de gamle helte fra Hollywood, men derimod er det 5 jyske gutter, som har helt styr på deres prioriteringer; musikken!!!
Hør de fede hits fra en svunden tid leveret med sådan en autenticitet og oprigtighed, som ingen andre kan. Alt fra “Welcome to the Jungle”, “Paradise City”, “Sweet child O’ mine”, “Rocket Queen” til ”You could be mine” er at finde på setlisten sådan en aften.
Så hvis du trænger til at komme ud og skråle med på musikken fra din ungdom, så hiv fat i dem du kender, og kig ind denne aften.
Dust N’ Bones vil være der og garanterer en fest med musik på en måde, som du aldrig har fået serveret den før.


Læs mere


 
Dine billetter
Gavekort
Giv en på opleveren...

Et gavekort til biografen skaber glæde for alle, om de er til gys, sjov eller eventyr!

Køb gavekort her
Nyhedsbrev
Vil du gerne modtage et nyhedsbrev fra Brørup Bio?
Indtast din email og du vil ca. én gang om ugen modtage nyheder om kommende film og arrangementer på mail.

Vores nyhedsbrev er pt. ude af drift. da vi arbejder på en ny hjemmeside.
Bliv medlem
Vil du gerne være med til at støtte Brørup Bio, så bliv medlem af foreningen "Brørup Bios Venner"
Læs mere om foreningen her og blive medlem.
Sponsor
Brørup Bio er blevet digitaliseret, og en stor tak skal lyde til sponsorerne.
Vi har dog stadig en del forbedringer at lave, som også koster penge.
Vi har derfor valgt at holde sponsor tilmelding åben, så hvis I ikke nåede med første gang, har I muligheden nu.

Klik her for mere info

Se liste over sponsorer
Digitaliserings aktier
De senest udtrukne vindere i aktie udtrækningen er:

Juni 2017:
10 – Verner Storm
37 – Malene Christensen
88 – Niels Chr. Madsen
131 – Egon Fræhr

Se alle de udtrukne her.
Facebook
Brørup Bio kan findes på Facebook her: Facebook
Fødevarekontrol
Seneste smiley: Smiley Se hele kontrolrapporten.
 
Brørup Bio - Nørregade 22 - 6650 Brørup - Tlf. 75 38 43 44
Biografen har åben fra en time før en forestilling - Billetter kan bestilles på telefon i biografens åbningstid.